Как да пазаруваме дрехи онлайн

Пазаруването на дрехи онлайн определено си има своите предимства – не се налага да чакате по опашки, да се изморявате с обикаляне по магазините или дори да събличате пижамата, за да облечете дрехи за навън. Но освен предимства, има и своите недостатъци – например да си купите дънки с три размера по-малки от вашия или да получите дреха, която на живо изглежда доста по-различно. В настоящата статия ще приведем полезни съвети за това как да пазаруваме успешно и практично онлайн неща за гардероба.

Online-Shopping

Определете точните си мерки. Знаем, че размерите варират, различните номерации по стандарт всъщност могат доста да се различават от нашата представа за размера на дрехата, която закупуваме. Това се решава лесно в магазина като пробваме 2-3 размера и определим точно онзи, който ни стои най-добре. Определете точните си мерки, за да сравните с размерите, посочени в продуктовото описание на конкретния артикул. Така ще сте сигурни, че поръчвате най-подходящия размер и няма да загубите време за връщане и получаване на друг размер от дрехата.

Винаги проверявайте и стандарта за размер, по който са посочени дрехите на съответния сайт. Така сте сигурни, че няма да объркате размера.

Прочетете коментарите на сайта. Отзивите от клиенти са изключително ценна и полезна информация, тъй като ви дават реален поглед към картината с пазаруването от конкретния сайт. В коментарите можете да разберете не само дали хората са доволни от предлаганите дрехи, но и дали поръчката се изпълнява бързо, доставя се навреме, плащането става без проблеми и пр.

Направете бързо проучване. Ако прочетете в продуктовите описания непознати материи, от които е изработена дрехата, то е добре да потърсите повече инфо в интернет какво представлява и как се чувства от кожата. Платът има също толкова голямо значение, колкото кройката и цвета на получената дреха. Дори и много да харесвате една рокля, едва ли бихте я носили, ако не се чувствате комфортно в нея.

Не забравяйте. Имайте предвид, че дрехата на снимката може да изглежда с по-ярки цветове, отколкото е в действителност или обратното. Понякога се получава това разминаване в тоновете. Ако получената дреха не отговаря на това, което сте очаквали и не ви харесва как ви стои, можете да я изпратите обратно без колебания.

Огледайте повторно условията за връщане на поръчка или на част от поръчката. Дори и да сте минали успешно през всички стъпки за направа на поръчка, не забравяйте да погледнете повторно условията за връщане в случай, че нещо се обърка или не ви харесат/ не ви станат по мярка дрехите.