Как да разпознаем качествените гуми

Как да различим качествените автомобилни гуми от масовото произвоство на среден и нисък клас гуми? На пазара ще откриете богат диапазон от различни размери, модели и серии на утвърдени водещи производители на гуми, както и по-нискобюджетни марки. На сайта на radial.bg ще откриете гуми на световноизвестни марки като Michelin, GT Radial, Toyo, Continental, Goodyear и пр. Това са висококачествени гуми, изработени с внимание по отношение безопасността на пътя и с чувство за извличане на максимално удоволствие от шофирането. Екипът на Radial.bg ще ви помогне в избора на правилния модел автомобилни гуми за вашата кола, като се максимизира възвръщаемостта на инвестицията чрез по-икономичен разход на гориво. В настоящата статия ще споделим полезни съвети, които разкриват експертите на Радиал относно разпознаването на различните гуми.

Износване на гумите

Висококачествените автомобилни гуми имат дълъг срок на годност. Износването на гумите зависи от два фактора – нивото на представяне на гумата и условията на пътя. По-меката гума подобрява представянето на пътя, но за сметка на това износването на гумата става по-бързо. Неравномерното износване на гумите може да бъде причинено от различни факори, като например подравняване на неравномерно колело. Осигуряването на оптимална инфлация и изравняването на колелата ще ви гарантира по-добро представяне за възможно най-дълго време.

Когато закупувате нови гуми, подбирайте модели с протектор не по-малък от 1,5 мм. По-малкият протектор говори за нискобюджетна гума, която има и съответно по-ниско качество.

Нива на шум

По новите европейски стандарти можете да следите нивото на шум, което гумата произвежда още преди да я закупите. Висококачествените гуми са проектирани така, че нивата на шум да бъдат сведени до минимум. Производители на гуми като Michelin и Goodyear всяка година подобряват технологиите за изработка на гуми. Що се отнася до шума, с модел на една от тези марки можете да бъдете сигурни, че няма да сбъркате.

tyres (1)

Нива на представяне

Гумите с високо ниво на представяне се справят отлично както при сух път, така и при влажна пътна настилка. Ако притежавате спортен модел кола, то висококачествената гума с отлично ниво на представяне е задължителна за вас. Повечето висококачествени гуми имат протектор, подсилен със силициев диоксид, който подобрява сцеплението на гумата с пътната настилка и оттам – намалява разхода на гориво. Марката Pirelli е пионер в производството на висококачествени гуми за спортни коли, като повече от век е основен доставчик на автомобилни гуми за формула едно.

Качество на шофиране

Качеството на шофиране се променя в зависимост от избора на гуми. Осезаема е разликата при шофиране с нискобюджетни гуми и с висококачествени такива. Нивото на комфорт при шофиране се определя от дебелината на страничната лента на гумите. Гумите на Continental са утвърдени като водещи по отношение на качество на шофиране.